Att bunkra för en kortare seglats

Att segla kan vara ett tufft arbete beroende på vädret. För att orka med detta är det viktigt att du bunkrar innan du ger dig av. Ett bra sätt att göra detta är att dela upp det på, frukost, lunch och middag. Sedan är det ju alltid trevligt med en fika och snack mellan måltiderna.

En sak som många glömmer är att se till att kylskåpet ombord är tillräckligt stort för antalet människor som ska vara med. Om det inte skulle vara det kan du alltid välja att köpa mer burkmat och saker som spaghetti, och ris som inte behöver hållas kylda.

En bra frukost är mycket viktigt. Kaffe, te, juice, ost, ägg korvar eller bacon fungerar bra. De som vill vara lite nyttigare kan äta en flingor med frukt till exempel eller bara en fruktsallad.

En lunch kan vara en enkel måltid med burkmat, till exempel en chili con carne som man kan värma upp i en kastrull eller i en mikrovågsugn. Oftast är det ju så att man seglar under lunchen och då är det praktiskt med en lättare måltid. Om du har dåligt fantasi kan du hitta titta på recept här så kan du bjuda familjen på nått riktigt gott.

Till middag kan du välja att laga till nått lite mer storskaligt som till exempel grillat kött eller fisk med en sallad till. Här kommer lite tips att tänka på vid grillning på en segelbåt då gasgrillar kan vara lättare att använda en kolgrillar.

Som snacks funkar det med olika sorters av kalla eller varma smörgåsar. Man kan ha ost, skinka, eller till exempel prickig korv.

Author

root@localhost.localhost

Flytvästar för hundar

24 december 2023