Tips inför båtsemestern

Har du tidigare inte upplevt svensk sommar till sjöss är det hög tid att båtsemestra. Du får precis den frihet du längtar efter och kan dessutom ta dagarna med ro. Det många kan uppleva är dock att det kan vara lite svårt att komma till ro på båten. Men här kommer några enkla tips för dig som vill njuta till fullo av båtsemestern!

Hitta nya vanor

Ett tips för att finna lugnet när du befinner dig till sjöss är att göra i ordning en särskild plats där du kan mysa och ha det bra. Använd gärna kuddar eller madrasser för att skapa trivsel och förbered med lite goda snacks och svalkande dryck. För dig som röker är tipset att gå över till vape för att trappa ner på ovanan. Vapes innehåller betydligt mindre mängder farliga ämnen och är ett mycket bättre alternativ till dig som är tobaksberoende. Vattenmelon, passionsfrukt eller jordgubb är utmärkta vape smaker som gör det lättare att avstå från vanliga cigaretter.

Planera mindre och njut mer

Det kan kännas tryggt att ha alla semesterdagar planerade från morgon till kväll, men i ärlighetens namn kan planeringen skapa mer stress än glädje. Därför är tipset att låta dagarna falla in utan allt för noggrant schema. Bestäm några fasta hållpunkter, men låt resten vara oskrivet för att på så sätt minska stressen och boosta ledigheten.