Packa rätt mat & dryck för seglatsen

Packa rätt mat & dryck för seglatsen

Ska du ut och segla i skärgården? Trevligt! Se till att packa rätt mat och dryck innan du kastar loss. Det kan nämligen vara svårt att få tag på gott vin och bra ingredienser när du är ute och seglar. Här hittar du de bästa packningstipsen som sätter guldkant på seglatsen.

Köp gott vin innan

Det kommer garanterat att vara svårt, förmodligen omöjligt, att köpa vin när du är långt ute i skärgården. Se därför till att köpa några goda viner innan du ger dig iväg. Att njuta av en god amarone efter en dag på sjön kommer att ge dig och ditt sällskap härliga minnen. Hos Grapevine.se kan du läsa mer om amarone och olika viner. Du hittar även tips på vilka viner som passar till olika maträtter.

Planera maträtterna innan

Att vara ute till sjöss kan göra det svårt att laga mat, framför allt om det är dåligt väder. Därför är det viktigt att packa mat som är snabb och enkel att tillaga. Om du ska vara ute och segla i flera dagar bör du planera samtliga maträtter i förväg och köpa alla basvaror och andra ingredienser innan du beger dig. Tänk på att smör, mjölk och liknande blir dåligt efter en eller två dagar om du inte har ett kylskåp ombord.