Segla i Stockholms skärgård

Om du inte redan har gjort det är det nog dags att få segelbåten i vattnet. På land gör den ingen nytta och nu när det är vår och snart sommar är det dags att njuta av din segelbåt. Men det är inte alltid lätt att bestämma sig vart man ska segla. Om man har bekanta ute på en ö så kan det vara trevligt att hälsa på dom.

Om du bor i eller i närheten av Stockholm så är det fantastiskt att segla i skärgården. Ankra vid en liten kobbe och se solen gå ner medans du smuttar på ett glas vin och grillen värms upp. Det finns några platser som hör till de klassiska inom båtliv och de är, Sandhamn, Möja, Finnhamn, och Utö.

Sandhamn är nog den mest kända av dessa hamnar och om du vill läsa mer kan du hitta information här om Sandhamn som du kan dela med din familj eller vänner innan ni seglar. Hamnen är bra organiserad och det finn många restauranger och barer avnjuta en varm sommarkväll. Sandhamn har vart en populär hamn sedan 1800 talet och fortsätter att vara det nu.

Möja en annan mycket populär hamn som ligger ungefär lika långt bort från city som Sandhamn. Möja är en del av Möjareservatet och är en mycket populär plats att åka till. Waxholmsbåtarna tar turister dit där de kan njuta av restauranger, barer och bo på en av de flera hotellen på ön.

Finnhamn ligger lite mer norr ut om du börjar att segla från Stockholm. Finnhamn ligger på ön stora Jolparen och fick sitt namn på grund att finska fartyg stannade de till här på sin resa till och från Stockholm. Som de tidigare nämna platserna har Finnhamn både restauranger, barer och hotell.

Utö är den ö som ligger längst bort från city och tillhör faktiskt Finland. Ön har sin egen skola då den ligger lång bort från fastlandet och har även en väder station. På ön finns det en lite hamn, restaurang och hotell.

Som du ser finns det flera olika hamnar att segla till en del kan man göra under en dag andra som Utö ska man stanna över ett par nätter. Om detta är nått du är intresserad av kan du hitta mer information om segling så du kan planera din seglats.

Att segla med familjen eller goda vänner är en av det absolut bästa saker man kan uppleva under sommaren. Antingen kan du boka hotell på en av dessa öar eller så kan du ankra och njuta av hur båten gungar er till ro medans solen sjunker ner i havet.

Author

root@localhost.localhost

Flytvästar för hundar

24 december 2023