Flytvästar för hundar

Sommar och sol, det är dags att ge sig ut på skön och i år ska du ta med er hunden som ni köpte under vintern. Hundar liksom människor kan ha oturen att halka i vattnet och då ska den såklart ha en flytväst. Men hur väljer man den rätta flytvästen till just din hund?

Det första du ska tänka på är hundens storlek. Flytvästen ska kunna hålla hunden flytande utan problem. Sedan är det viktigt att den sitter så att hunden kan simma enkelt. Flytvästen ska ha ett handtag så du kan lyfta upp hunden enkelt.

Flytvästen ska vara röd, gul, eller orange så att den syns på avstånd. På den här sidan så kan läsa om hur viktigt det är för hunden att ha flytväst.

Om olyckan skulle vara framme så kan ni hjälpa er hund på följande sätt. Om det är en liten ras så ska du hålla hunden upp och ner i benen. På så sätt ger du vattnet en chans att rinna ur lungorna. Om det är en större ras så ska du lägga hunden på sidan, spelar ingen roll vilken, men huvudet ska vara lägre än bålen så att vattnet kan rinna ur.

Ett annat tips om ni ska ha hunden med er på båten är att köpa hundskor. Deras tassar kan skada ett däck men det skyddar även hunden mot att bränna tassarna om det skulle vara en riktigt varm dag. Dessa skor kommer i olika storlekar och färger som passar er hund.