Planera den ultimata båtutflykten

En båtutflykt kan se ut på många olika sätt. Det kan vara en kul idé med familjen, ett sätt att återförena gamla vänner eller en romantisk dejt. Destinationerna och rutterna är också många och spännande. Höga kusten, Stockholms skärgård, Västkusten eller någon av våra insjöar erbjuder alla unika upplevelser beroende på vad du är ute efter.

Är det en romantisk dejt det handlar om, kanske lite vin kan vara i sin ordning. Du kan beställa en flaska Barolo från Vinoteket från Norra Italien eller kanske en Chardonnay. På Vinoteket hittar du goda röda viner från Italien som till exempel Barolo, Asti, Salento och Valpolicella, men så klart också vita viner om det mer är din grej. Du får vinet hemkört direkt till dörren och utbudet skiljer sig i ganska stor grad mot Systembolagets.

Båtutflykter med eller utan egen båt

Det är viktigt att komma ihåg att du inte behöver äga en egen båt för att kunna njuta av våra svenska vatten. Båtturer arrangeras i princip överallt, ofta till överkomliga priser. En idé kan vara kryssning i skärgården med musik och middag. Rundtur med Paddan i Göteborg är en annan. Seglingskurser för dig och barnen är ett annat alternativ som är både allmänbildande och kan elda på båtintresset. Oavsett vad du är ute efter för slags äventyr finns det massor av möjligheter!

Glöm inte bort reglerna kring alkohol på sjön

Samma promillegränser gäller för både båt och bil. Om det är du som är förare bör du allra helst undvika alkohol helt och hållet, men annars hålla dig inom gränserna. Många av de risker som finns med sjöfart ökar när alkohol är inblandat. Därför är det bra att planera in en romantisk middag som inkluderar vin noggrant. Bäst är att hålla vindrickandet till hamnen när det inte ska åkas något mer för dagen.